Terug

  • Nr. 1 in electronica bevestiging
  • Persoonlijk advies
  • Altijd gratis verzending

De voor- en nadelen van draadloos opladen: wat is het beste voor je?

  • 17 / 10 / 2023 0
De voor- en nadelen van draadloos opladen: wat is het beste voor je?

Hoe zit het met draadloos opladen? We bekijken de voor- en nadelen om u te helpen bij uw beslissing.

Draadloos opladen heeft het spel veranderd, maar traditionele opladers zijn nog niet volledig uitgeroeid. Hoewel draadloze smartphone-opladers zeker de toekomst zijn, zijn standaard oplaadkabels nog steeds een gebruikelijke manier om volledig op te laden. Blijf op de hoogte van de nieuwste technologie en ontdek of draadloos opladen iets voor u is!

Wat is draadloos opladen?
Het is bijna zes jaar geleden dat Apple voor het eerst draadloze oplaadmogelijkheden in zijn iPhones aankondigde. Terwijl Apple-diehards destijds op het nieuws stonden, was het iconische technologiebedrijf niet de eerste die draadloos opladen in smartphones inbouwde. Door de status van het merk kwam draadloos opladen in de schijnwerpers te staan, samen met andere innovatieve fabrikanten van mobiele telefoons die deze technologie ontwikkelden.

Snel vooruit naar 2023, en de hype is gesudderd, maar nu is draadloos opladen beschikbaar op meer smartphones dan ooit. Bijna alle nieuwe iPhones en Android-telefoons van de afgelopen jaren worden geleverd met een draadloze oplaadmogelijkheid. Nieuwere ROKFORM-telefoonhoesjes voor Apple- en Samsung-producten maken eenvoudig draadloos opladen mogelijk, inclusief bescherming tegen vallen tot 1,80 meter en sterke magneten die op elk magnetisch oppervlak kunnen worden vastgehouden.

Hoe draadloos opladen voor smartphones werkt
Draadloos opladen maakt gebruik van een oplaadpad om draadloos stroom te verzenden via elektromagnetische inductie. Dit werkt omdat het laadstation een elektromagnetisch veld creëert tussen de oplader en de telefoon om de elektrische stroom door de ether te zenden.

De golven worden opgevangen door een ontvangerspoel die aan de achterkant van uw telefoon is ingebed en die de elektromagnetische golven omzet in bruikbare elektriciteit. Deze elektrische stroom wordt vervolgens gebruikt om de smartphone op te laden en opgeslagen in de batterij van de telefoon.

Draadloos opladen wordt vaak Qi draadloos opladen of Qi-technologie genoemd. De Qi-standaard werd in 2008 geïntroduceerd en is uitgegroeid tot de belangrijkste standaard voor draadloos opladen in de branche, die door de meeste smartphonemerken wordt gebruikt. Qi maakt gebruik van zowel resonant als inductief opladen, waarbij voor laatstgenoemde de apparaten dicht bij elkaar moeten zijn om te kunnen werken.

Omdat het magnetische veld een beperkt bereik heeft, moeten telefoons dicht bij de draadloze oplaadstandaard worden geplaatst. Dit betekent doorgaans dat u het apparaat rechtstreeks op de pad laat rusten. Normaal gesproken is er een cirkel of andere markering die het midden van het laadstation aangeeft, maar de positionering hoeft niet tot op de millimeter nauwkeurig te zijn.

Voordelen van het draadloos opladen van telefoons
Draadloos opladen heeft verschillende voordelen waardoor het voor veel mensen een populaire keuze is. Om te beginnen elimineert het de noodzaak voor snoeren en kabels, wat frustrerend kan zijn om mee om te gaan. Dit maakt het veel handiger om uw apparaten op te laden, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van de juiste kabel of het omgaan met verwarde snoeren.

Minder snoeren waar u zich zorgen over hoeft te maken.
Veiligere verbindingen.
Duurzamer dan kabels.
Heeft niet zoveel energie nodig.

Nadelen van draadloos opladen
Er zijn een aantal mogelijke nadelen van draadloos opladen waar u rekening mee moet houden. Een van de grootste zorgen is dat de laadsnelheid langzamer kan zijn dan bij traditioneel bedraad opladen.

Niet bepaald draadloos.
U kunt uw telefoon niet gebruiken terwijl deze op sommige opladers is aangesloten.
Het duurt langer om je telefoon op te laden.
Draadloze oplaadpads kosten meer dan kabelladers.
Uw telefoon kan oververhit raken.

Bovendien werkt draadloos opladen mogelijk niet zo goed met dikkere telefoonhoesjes of bepaalde materialen. Als je een dikker beschermend telefoonhoesje gebruikt, heb je een compatibele draadloze oplader nodig die voldoende stroom levert om je telefoon volledig op te laden. De ROKFORM magnetische draadloze oplaadstandaard kan eenvoudig worden bevestigd aan elk MagSafe-compatibel telefoonhoesje en biedt een perfecte kijkhoek tijdens het opladen.

Hoe u uw telefoon draadloos kunt opladen met een ROKFORM-hoesje
Als je een compatibel ROKFORM-hoesje hebt, is het draadloos opladen van je telefoon een fluitje van een cent. Sommige ROKFORM-cases worden geleverd met verwijderbare midden plug: de ene magnetisch en de andere niet-magnetisch. Gebruikers hoeven alleen maar de magnetische plug eruit te halen als ze draadloos willen opladen. Nieuwe ROKFORM-telefoonhoesjes voor de iPhone 14, iPhone 13 en Samsung S23 hebben deze optionele plug en de MAGMAX™-magneetarray voor draadloos opladen.

Als je een ROKFORM iPhone 15-hoesje gebruikt is deze standaard voorzien van niet-magnetische midden plug en is de MAGMAX uitgevoerd met 30% sterke magneten.

Conclusie: Hoewel draadloze opladers in het begin duurder kunnen zijn, levert hun gebruiksgemak elke keer dat u oplaadt een enorme winst op.

Bron: Rokform

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box